De strategische ligging van Catalonië in het noordoosten van Spanje biedt een groot en gevarieerd aantal scenario's voor jullie bruiloft. Van prachtige stranden met kristalheldere wateren aan de Costa Brava of Balearische eilanden zoals Menorca en Mallorca, tot een natuurboerderij op het platteland, een romantische vroegmiddeleeuwse kerk, de duinen van de Ebro Delta, de stad Barcelona, of een besneeuwde weide in de Pyreneeën. Gemakkelijk bereikbaar met auto, hogesnelheidstrein, of directe vluchten op 'e'en van de vier catalaanse vliegvelden vanuit vrijwel alle vlieghavens in Nederland en België.

Het klimaat in Catalonië varieert per gebied maar in het algemeen is er sprake van een mild Middellandse Zee klimaat. In vergelijking met het weer in Nederland en België, regent het veel minder, is het warmer en schijnt meestal de zon. Tegelijkertijd zorgen zeewind en de nabije Pyreneeën voor milde temperaturen; in de zomer gemiddeld 25 graden celsius. In de lente en de herfst is de gemiddelde temperatuur iets lager (tussen de 15 en 20 graden). Er zijn wat meer regenachtige dagen, maar nog steeds voornamelijk dagen met zonneschijn. In de winter zijn de temperaturen lager, rond de 10 graden. Zelden beneden 0. Er zijn regenachtige dagen, maar over het algemeen de schijnt de zon zeer vaak.

Wat betreft de prijzen in Catalonië, deze zijn, net als in de rest van Spanje, over het algemeen lager dan in Nederland en België. Met een bruiloft in Catalonië kunnen jullie daarom besparen op de kosten of voor dezelfde prijs extra diensten of meer luxe verkrijgen dan in Nederland of België.
BarcelonaMontserratMediterraniPlatjaCadaquésBarcelona